Izgradnja infrastrukture i Centra za agrorazvoj

Bez autora
Aug 04 2011

Predstavnici Programa evropskog partnerstva sa opštinama (PROGRES), koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, i Sulejman Ugljanin, direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, potpisali su Memorandum o razumevanju. Cilj je da se podrži razvoj najnerazvijenijih opština na jugu i jugozapadu Srbije. Prvi zajednički projekat je sufinansiranje dokumentacije za po dva infrastrukturna projekta u Tutinu i Žitorađi. Vrednost projektne dokumentacije za četiri infrastrukturna objekta u ove dve nerazvijene komune je 11.000 evra. PROGRES obezbeđuje 60.000, a 50.000 evra obaveza je Kancelarije za održivi razvoj. Novi partneri će zajedno učestvovati i u izgradnji Centra za agro razvoj Peštera. Projekat je vredan 950.000 evra. U njegovoj realizaciji Kancelarija za održivi razvoj nerazvijenih područja učestvovaće sa 100.000 evra, a PROGRES je obezbedio 220.000.

Izgradnja infrastrukture i Centra za agrorazvojPredstavnici Programa evropskog partnerstva sa opštinama (PROGRES), koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, i Sulejman Ugljanin, direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, potpisali su Memorandum o razumevanju.

Cilj je da se podrži razvoj najnerazvijenijih opština na jugu i jugozapadu Srbije.

Prvi zajednički projekat je sufinansiranje dokumentacije za po dva infrastrukturna projekta u Tutinu i Žitorađi. Vrednost projektne dokumentacije za četiri infrastrukturna objekta u ove dve nerazvijene komune je 11.000 evra.

PROGRES obezbeđuje 60.000, a 50.000 evra obaveza je Kancelarije za održivi razvoj. Novi partneri će zajedno učestvovati i u izgradnji Centra za agro razvoj Peštera. Projekat je vredan 950.000 evra. U njegovoj realizaciji Kancelarija za održivi razvoj nerazvijenih područja učestvovaće sa 100.000 evra, a PROGRES je obezbedio 220.000.

PROGRES je prošle godine započeo trogodišnju misiju u 25 opština na jugu i jugozapadu Srbije, čiji je cilj podrška društvenom i ekonomskom razvoju. Aktivnosti će se finansirati sa 18,1 miliona evra. Evropska unija obezbeđuje 14,1 miliona, 2,5 miliona obaveza je Vlade Švajcarske i 1,5 miliona evra je učešće Vlade Srbije. Evropska unija je od 2000. godine do sada uložila 2,3 milijarde evra u ekonomski razvoj Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik